nedeľa 10. januára 2010

Závislosť

Čo je vlastne závislosť? Väčšina ľudí si okamžite predstaví pod týmto slovom veci ako cigarety, alkohol, drogy... Ale je to všetko, čo sa týka závislotí? Ja si myslím, že určite nie.
Sú dva typy závislotí. Dobrá závislosť a zlá zlávislosť. Dobrá závislosť nás posilňuje, podporuje do ďalších dní, dáva nám radosť, ktorá nikdy nevyprchá. Zlá závislosť je sebecká a nápĺňa len naše potreby, ubíja a deformuje naše správanie. Ale každý z nás potrebuje k životu niečo, čo mu pomáha prežívať radostný život.
Ľudia v mladom veku skúšajú všetko. Dostávajú sa do styku s cigaretami, alkoholom či drogami. Ponuka drog je veľmi veľká a zvedavosť neuspokojená. Nuda a partia robia svoje. Tak mladý skúšajú všetko, čo ich uspokojí a po čase sa z nich stanú závislaci. Ale ten ich pôžitok je len dočasný, za chvíľku pominie a čo ďalej? Objavujú ,,krutú" realitu života, do ktorej sa všetci každé ráno zobúdzame, žijeme v nej a berieme ju taká aká je. Ale oni takí nie sú. Namiesto toho, aby sa stali závislí napríklad jeden od druhého a boli opití láskou, siahnu radšej po svojej droge, ktorá ešte nikdy nič nevyriešila.
Závislosť nevytvárajú len drogy, ale všetko čo dokáže ovládnuť našu myseľ a naše správanie - teda nás samotných. Jedinú závislosť, ktorú od narodenia máme všetci, je závislosť na láske. Bez nej si svoj život nevieme predstaviť.
Preto si musíme uvedomiť, že ani jeden z nás tu nie je večne a snažme sa tieto krátke okamihy na našom krásnom svete, ktorý sme si vytvorili svojou závislosťou k práci, či k hoci čomu, len spríjemňovať a nikdy nie komplikovať!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára